fredag 12 juni 2009

Sanslöst sinnessjuk skampåle snart svensk sanning?

IPRED-lagen banar väg för en officiell skampåle där dömda personer tvingas att bekosta officiella besked i tidningar om sitt eget nederlag. För något som närmast kan jämföras med snatteri. Jag har varit inne på det tidigare, men... Proportionalitetsprincip, någon?

I Sverige är lagen verklighet, i Frankrike är skampålen redan använd. Vidrigt, rent utsagt. I Anaïs blogginlägg blir slutsatsen att "rösta bort Alliansen och deras kollaboratörer", men varför skulle alternativet, en rödgrön röra med Mona Sahlin och Tomas Bodström i spetsen, vara bättre? Nej, det som gäller är att i första hand påverka inifrån, eller för den som så vill rösta pirat. Gräsrötterna inom Folkpartiet har exempelvis vettiga åsikter i frågan, till skillnad från partitopparna. Förr eller senare slår det igenom, och ju förr desto bättre.

För övrigt blir jag allt mer sugen på att skaffa min första Mac, en MacBook Pro - 17-tummarna finns ju med matt skärm och inte det blanka härket! Givetvis hägrar också en iPhone 3GS i sommar, eftersom min numera gamla SonyEricsson k810i börjar säcka ihop. Men, som så mycket annat är det en kostnadsfråga. Den som lever får se.

Knappt en vecka kvar till semestern nu. Jobb halva dagen i morgon lördag, jobb hela dagen söndag. I need a vacation...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar