lördag 22 december 2012

Jubileumsinlägg inför julen

Det har visst blivit dags för ett litet jubileum här i bloggen, nämligen inlägg nummer 250. I och för sig är det julstämningen som tar över allt mer i mitt liv just nu, men det läggs en trist dimma över stämningen. Anledningen stavas "Ipred".

Högsta domstolen fällde nämligen den före detta internetleverantören Ephone (SvD) i ett i mina ögon vansinnigt mål. Men, det är inte mycket annat att vänta med den lagstiftning som Sverige har fått på grund av båda de stora blocken. Enstaka ledamöter protesterar, men det hjälper inte.

Att vi har fått någon sorts privatpolis som ska snoka rätt på småbrottslingar är inte acceptabelt i ett rättssamhälle av Sveriges dignitet. Det är min absoluta ståndpunkt, och det kan ingen partipiska i världen ändra på.

Men, till något roligare. Häromveckan fick jag svar på två av mina motioner i fullmäktige i Mjölby kommun. Den ena handlade om att digitalisera utskicken till ledamöterna, och motionen ansågs besvarad i och med att den möjligheten kommer att finnas framöver. Vackert så.

Ännu mer glädjande för mig som person och politiker, och framför allt för kommunens invånare, är att min andra motion om att införa läsplattor i delar av Mjölby kommuns politiska liv är bifallen. Kommunstyrelsen kommer att vara tidigt ute, och jag vet att även andra nämnder självmant visat intresse att investera.

För det är just precis vad det är, en investering. Även om de ekonomiska beräkningarna är högst osäkra är det så att kommunen kommer att tjäna på det hela totalt sett. Hur värderar man miljövinster med minskad pappersanvändning och transporter, hur värderar man tidsvinster för politiker som hinner sätta sig in i frågor på ett bättre sätt och hur värderar man att ett antal av kommunens anställda får ett mer givande innehåll i sitt arbete? Det går inte att uttrycka i kronor och ören rakt av, men har definitivt ett värde som måste läggas till helheten.

Med det sagt återvänder jag nu till julstöket och önskar alla där ute i världen en riktigt god jul och ett fantastiskt gott nytt år!

lördag 29 september 2012

Ode till katten

I torsdags var det dags att ta farväl av en mycket kär vän och familjemedlem, närmare bestämt den individ som jag i mitt vuxna liv har bott längst tid tillsammans med.


Tänk så tomt det kan vara,
trots att det var ett djur, "bara".
En kärlek stärkt under tio år,
resulterar nu i mången tår.
Trots att du till sista vilan gått,
kommer mitt liv alltid att vara grått.

Tack för allt, Lilla F.

lördag 8 september 2012

Ledarskapsprogrammet påbörjat

Jag har i dag, tillsammans med ett gäng folkpartiklar, inlett Folkpartiets ledarskapsprogram 2012/2013. Mitt bland högtryck på jobbet och familjeliv klämdes denna första helg in. Det är hektiskt just nu, men det är sannolikt övergående och samtliga fronter får betecknas som givande och utvecklande!

Efter att ha fått några timmars distans till den första utbildningsdagen på partikansliet (första besöket där för min del, för övrigt) känns det riktigt bra. Första dagen var lite av en typisk "metadata"-dag, men ändå hyfsat konkret. Jag ser till att börja med fram emot morgondagen - och resten av vår påbörjade resa tillsammans.

Rent konkret har jag redan fått med mig en del tankar som skulle kunna omsättas i praktik på hemmaplan. Jag har dessutom stärkt min projektidé och fått bekräftad att den är någonting att satsa på. Det skadar inte heller i sammanhanget.

Det är annars lite tråkigt att jag inte har kunnat engagera mig i mellanvalrörelsen som just nu pågår i bland annat Mjölby, men man kan inte göra allt.

Nåväl, det här inlägget kanske egentligen inte innehöll så värst mycket matnyttigt för en utomstående läsare, men det var ändå skönt för mig själv att få skriva av mig lite.

Nu väntar snart en förhoppningsvis skön natts sömn i Roslagens härliga skärgård. Sämre kan man ha det!

torsdag 30 augusti 2012

Klargöranden om isyta i Mjölby och idrottshall i Skänninge

I tisdags kväll gjorde jag något så rebelliskt som att kritisera båda blocken under kommunfullmäktiges sammanträde - och därtill föra fram egna idéer om hur saker och ting kan göras. Mottagandet från mina egna partikollegor i Folkpartiet och från övriga alliansvänner var vänligt och lyssnande, även om det är långt ifrån alla som håller med mig i allt. I och för sig var de förvarnade, men ändå.

Mottagandet från den styrande minoriteten var däremot mindre smickrande. När jag tydligt fört fram en fråga om huruvida byggandet av den tänkta idrottshallen i Skänninge är behovsstyrt eller inte kom ett omotiverat påhopp från Franco Sincic (V). Han kallade mig både lögnare och påstod att jag sagt saker som jag inte hade sagt.

Klargörande 1: Jag säger inte att det inte finns ett behov av en ny idrottshall i Skänninge. Jag säger däremot att jag inte är övertygad om att det finns ett behov, eftersom ingen har presenterat ett underlag för mig.

Sedan jag flyttade till Mjölby 2008 och gav mig in i politiken har jag om den nya idrottshallen fått höra att "det är Skänninges tur" och "Skänninge har väntat sedan 70-talet". Det är mycket möjligt att det är så, men i mina ögon ska investeringar vara behovsstyrda. Ingen har hittills ens försökt att övertyga mig om behovet - i stället kom under tisdagen falska påståenden och personangrepp.

Det är inte det agerande som jag i egenskap av väljare förväntar mig av de förtroendevalda. Argumentera i stället och visa varför jag har fel.

Mjölby kommun satsar stora pengar på Skänninge, tro ingenting annat, och det är helt i sin ordning. Jag är oerhört glad över att pendeltåget snart börjar trafikera den charmiga staden i kommunens norra del och jag gläder mig också åt nya riksväg 32/50. I min värld har Skänninge en positiv framtid - och bland annat därför vill Folkpartiet satsa på ännu fler attraktiva tomter just där!

Men, som jag tidigare har redogjort för gäller det för oss politiker att prioritera - och om jag måste välja mellan en extra isyta i Mjölby och en ny idrottshall i Skänninge väljer jag isytan. Anledningen är behovet. Motargumentera gärna, men skippa personangreppen.

Den styrande minoriteten slår sig för bröstet över att de vill avsätta 7 miljoner för en isyta och 4 miljoner till omklädningsrum år 2015. Men, det räcker inte.

Klargörande 2: Minst 15 miljoner krävs för en ishall värd namnet och storleksordningen 6 miljoner kronor är mer rimligt för nya omklädningsrum som är anpassade för verksamheterna. Jag vill dessutom se en färdig ishall redan under 2014.

Som avslutning är det nog också läge att lägga fram ett tredje klargörande, eftersom de rödgröna gärna ondgör sig över vad Alliansens olika personer säger och gör - och generaliserar det till att hela Alliansen tycker si eller så.

Samme Franco Sincic (V) uttalade sig enligt Corren på följande vis (jag själv minns inte den exakta formuleringen).

- För Alliansen är sporthallen en varböld de drabbats av och som de inte kan låta bli att peta i.

Alliansens budgetförslag omfattar 20 miljoner för idrottshallen i fråga, medan den styrande minoritetens omfattar 30 miljoner. Ingen har lyckats förklara varför det inte räcker med 20 miljoner, som det har gjort på många andra ställen i Sverige.

Det där med att argumentera sakligt har inte alltid högsta prioritet, bevisligen.

Klargörande 3: Alliansen samt SPI består av individer, som tillsammans bildar en allians i Mjölby. Dessa individer har rätt till egna åsikter och att framföra dem. Dessa individers åsikter är inte nödvändigtvis hela gruppens åsikt.

söndag 26 augusti 2012

Kyligt debattinlägg som väcker heta känslor?

Ibland är det roligt att röra om i grytan, ibland är det nödvändigt. Har man tur kan dessa två tillfällen sammanfalla. Just nu är jag på gång att röra om i den aktuella grytan, av båda anledningarna.

Debattartikeln nedan fick jag under den nu gångna veckan publicerad i Östgötatidningen, mycket passande inför tisdagens kommande kommunfullmäktigedebatt om investeringsbudgeten för de kommande åren. Inför det aktuella sammanträdet har jag dessutom, tillsammans med vänner i Alliansen, lämnat in en motion - den dyker upp här senare.

Innan tisdagens kvällsmöte hinner jag och mina politikerkollegor även med en tvådagars vistelse i Yxnerum, där den nya Utbildningsnämnden i Mjölby kommun får en välbehövlig "kickstart". Vi har många tuffa frågor att ta tag i, inte minst besparingar, och behöver lära känna verksamheten närmare.

Nåväl, over and out för den här gången.

Prioritera en ny isyta i Mjölby 

När jag år 2008 flyttade till Mjölby kommun började jag omgående engagera mig i Mjölby Hockey. Fyra år senare har jag varit med om att få lära känna både de härliga människorna i föreningen och den drivkraft som finns kring idrotten i vår kommun.

Ishockeyn betyder väldigt mycket för alla härliga ungdomar och föräldrar i MHC, länets näst största ishockeyförening. Jag vet hur mycket nytta idrotten gör för samhället och för individen. Jag vet också att behovet av istider i Mjölby, och därmed en ny isyta, är skriande. Inte minst beror det på att även tjejer och kvinnor ska få chansen att spela ishockey.

Men jag är inte bara hockeyälskare, jag är även politiker. Tyvärr får jag säga i sammanhanget, eftersom det leder till konflikter inom mig själv. Efter valet 2010 fick jag som fritidspolitiker nämligen förtroendet att vara ledamot i kommunfullmäktige i Mjölby. Det är ett spännande och stimulerande uppdrag, men det kan också vara väldigt smärtsamt.

Politik handlar till stor del om vilja, men kanske framför allt om prioriteringar. Det smärtar mig därför mycket att jag i samband med det pågående budgetarbetet kan bli tvungen att säga ”nej” till en ny isyta i Mjölby, trots att mitt hjärta högljutt skriker ”ja, ja, ja”.

Anledningen är ekonomi. Utifrån de krisår som ligger framför oss, och då överdriver jag inte, måste vi prioritera hårt. Jag måste i egenskap av förtroendevald välja skola och vård före fritidsaktiviteter. Framför allt skolan har mycket tuffa utmaningar framför sig och just skolan är någonting som jag och mina kollegor i Folkpartiet och Alliansen samt SPI engagerar oss väldigt mycket i.

Pengarna räcker utifrån den övriga budgeten inte till en ny isyta, men trots det ser jag en möjlig lösning. Det skulle gå att bygga en ny isyta i stället för att bygga en ny idrottshall i Skänninge, att bygga båda är inte ekonomiskt försvarbart. Behovet av idrottshallen råder det högst delade meningar om, och även om den är en het potatis som har värmts upp under flera decennier måste någon våga ta tag i den.

Jag är fullt medveten om att en del av er mer eller mindre bokstavligt kommer att gå i taket när ni läser detta. Men, jag vet också att det är en hel del av er som kommer att nicka instämmande när ni läser mina ord och tänka till lite extra.

Jag vill ha en ny isyta i Mjölby och ser en möjlighet till att förverkliga det. Frågan är om andra vågar stå bakom min kontroversiella idé.

Tobias Josefsson
Folkpartiet Liberalerna i Mjölby

fredag 10 augusti 2012

Ledarskapsprogram - here I come!

Nu är det helt klart att jag är antagen till Folkpartiets ledarskapsprogram under hösten/våren. Stimulerande och utmanande, helt klart - härligt! Dessutom får jag med mig två andra sköna östgötar i Daniel Andersson och Rebecka Gabrielsson, av totalt tolv kurskamrater.

Första träffen är 8-9 september, och det säger bara "poff" så är vi där...

onsdag 20 juni 2012

Ut med det gamla, in med det nygamla

I går var det dags för det (för mig) historiska sista sammanträdet i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden i Mjölby kommun. Den går nu nämligen i graven och fördelas på två delar:

- Arbetsmarknadsuppgifterna övergår till kommunstyrelsen. Jag hoppas verkligen att frågorna där får den uppmärksamhet de förtjänar, det är viktiga frågor på flera sätt.

- Utbildningsfrågorna tas med in i den nya Utbildningsnämnden, som är en hopslagning tillsammans med Förskole- och skolnämnden. Det har tidigare i historien prövats att ha dessa delar samlade, därav det nygamla i rubriken. De flesta kommuner i närområdet har det för övrigt på detta sätt, undantaget är mig veteligen Norrköping.

Personligen "tappar" jag min plats som ordinarie ledamot, och andra partier minskar också sina platser på olika sätt i och med att det totala antalet ledamöter minskar. Trots det kan jag glädjas åt en ersättarplats, vilket innebär att jag har förmånen att även i fortsättningen få vara delaktig. Det är, positivt nog, väldigt sällan som voteringar inträffar i de här sammanhangen. Åtminstone i den nu avslutade nämnden jag suttit i har klimatet varit väldigt bra mellan alla inblandade och med tanke på att många fortsätter även i den nya nämnden.

Tilläggas kan att Gun-Inger Andersson (FP) blir andre vice ordförande i den nya nämnden, precis som hon tidigare under denna mandatperiod har varit i Förskole- och skolnämnden. Grattis till både Gun-Inger och nämnden, säger jag!

I övrigt är det snart midsommarhelg, med lite extra ledighet (nåja, det blir nog fullt upp på många sätt ändå) och sommarkänsla.

På återseende, bloggen. Trevlig sommar!

måndag 4 juni 2012

Månadsbloggande får duga för tillfället

Det verkar visst som att det blir ett inlägg i månaden numera, men bättre det än inget. Maj har varit löjligt fullmatad, men så är det väl när man är småbarnsförälder, äkta man, husägare, djurägare, politiker och numera också avdelningschef på världens bästa arbetsplats Sports Editing Sweden.

I och med att denna blogg är fokuserad på den politiska delen av mitt liv är det i första hand det som avhandlas, men vissa undantag är värda att göra. Några osorterade punkter att redovisa denna gång är...

...nytt fadderbarn
Jag och min fru har varit faddrar via SOS Barnbyar i några år nu, bevisligen med framgång. Det är nu nämligen andra gången som vi får ett nytt fadderbarn "tilldelat" för att det tidigare glädjande nog har hittat ett permanent hem! I vårt fall finns engagemanget i Argentina, av anledningen att det var där som SOS behövde mest hjälp.

Vår nya bekantskap heter Brenda och är snart 14 år. Inom kort kommer vi att få mer information, det ska bli intressant att ta del av.

...en omvänd Juholt-effekt
I dag redovisas ännu en undersökning som säger att Socialdemokraternas stöd har ökat avsevärt på sistone. Knappast någon revolutionerande utveckling, med tanke på utgångsläget med Håkan Juholt. Säga vad man vill om Stefan Löfven (med ett av Sveriges mest underligt stavade efternamn), men han har en del vettigt att säga trots att han tvingas avstå från en åsikt här och där.

Socialdemokraternas borgerliga kliv ger utdelning, och det ser jag i grunden som positivt. Det finns mycket bra i socialdemokratin och de stundtals alldeles för passiva Moderaterna förtjänar en värdig utmanare som utgör blåslampa för dem och Alliansen. I väntan på att Folkpartiet blir en sådan får väl något annat duga.

...ansökning till ledarskapsprogram
Jag kommer att ansöka till Folkpartiets ledarskapsprogram 2012/2013. Om jag nu blir antagen kommer det givetvis att ta en del tid i anspråk, men jag är helt övertygad om att jag kommer att gynnas både som människa, politiker och yrkesperson.

...ny motion på gång
Jag filar just nu på en ny motion, som en granne här ute i skogen gav inspiration till. Det handlar om en lokal entreprenör som verkligen är värd uppskattning för sitt arbete. På sin resa från arbetarbarn till storföretagare har personen skänkt många människor mycket glädje.

...konfrontationens vindar kring ny politisk nämnd
Snart kommer Förskole- och skolnämnden slås ihop med Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden i Mjölby kommun. I dag har jag en plats som ledamot i den senare av dem, och hoppas att kunna fortsätta även i den nya Utbildningsnämnden.

Men, det kommer inte att bli lätt. Båda nämnderna brottas med ekonomiska bekymmer. Samtidigt som jag och många med mig vill satsa mer ekonomiska resurser på skolan, eftersom det är det enda rätta, sätter ekonomi och budgetdisciplin stopp.

För gymnasiets del handlar underskottet till största delarna om externa faktorer: ett misslyckat "en till en"-projekt som inte finansierats från centralt håll och fullständigt orimligt sänkt statsbidrag till gymnasieskolan i samband med den nya gymnasiereformen (vem tusan lyckades övertala de ansvariga att det skulle bli billigare med två parallella system?!).

Jag känner konfrontationens vindar svepa in över kommunfullmäktigesalen nästa vecka när det är dags för sammanträde och nuvarande U&A-nämndens äskanden om extra medel lär avslås...

tisdag 1 maj 2012

Första maj - blev det inte mer än ett råd..?

Det är uppfriskande att se engagemanget från folket som slöt upp i stora skaror i Göteborg och på andra platser i landet, denna dag den första maj. Även om jag själv inte är röd har det här landet mycket att tacka socialdemokratin och framför allt arbetarrörelsen för. Det politiska engagemanget är därtill något som berör och engagerar mig.

Nu har jag förvisso inte hört hela Stefan Löfvens tal i dag 1 maj, men kom det verkligen inte mer ur den här propagandadagen än ett "innovationspolitiskt råd"? Det är en bra tanke i och för sig, men knappast något som ger jobb på kort sikt.

Jag instämmer i att regeringen är på tok för passiv, men det är lätt att gnälla i opposition och betydligt svårare att komma med något konstruktivt. Jag ser mycket vilja hos Löfwen & Co, men väldigt lite vettig verkstad.

"Utbildningskontrakt" (vad nu det ska ge), "stabila offentliga finanser" (Anders Borgs paradgren), "satsningar på infrastruktur" (ja tack, redan på gång även om det behövs mer)... Var är jobbpolitiken?

Det duger inte med klyschor och klassiska slagord, det krävs betydligt mer verkstad än så. Det måste väl även en person med rödgröna sympatier se?

Första maj 2012 har fått en slogan: "Mycket väsen för nästan ingenting".

söndag 29 april 2012

Oansvarigt hanterande av skattepengar

Jag har precis nattat sonen efter en omväxlande vecka för hela familjen, med många olika ingredienser i livets härliga recept.

Ett av dem var politik, och då främst interpellationsdebatten om Lundbybadet i Mjölby. Styrande socialdemokrater vill nämligen utan underlag återta driften av badet i kommunal regi. Det kan väl hända att det finns poänger med det, men att ta beslutet utan något reellt underlag annat än ren och skär ideologi är oseriöst. Det är oansvarigt hanterande av skattepengar.

Jag vill ha mer politik i politiken, men ibland behövs det annat också. Ekonomi, till exempel. Vi vet ingenting om effekterna och kan då inte ta ett välgrundat beslut (i Kultur- och fritidsnämnden).

Jag tycker själv att jag (med kamrater) gjorde bra ifrån mig i debatten, även om jag blev frustrerad av att den styrande minoriteten gång på gång ignorerar relevanta argument. Men, jag kanske inte kan vänta mig mer heller...

Konsekvensanalys och ekonomiska beräkningar är tydligen för mycket att begära. Så mycket att kommunalrådet Carina Jönsson (S) fick helt slut på argument och kallade mig "fånig" för att jag vill ha svar i stället för gissningar och "fasta övertygelser". Dessutom ville hon avkräva mig beräkningar och siffror, trots att det inte är Alliansen+SPI som lagt förslaget, och trots att vi har en taktik - förhandla med nuvarande entreprenören Medley. Nåväl.

Folkpartiet är definitivt det mest aktiva partiet i Mjölby, sett till verkstad, kan jag i varje fall konstatera. En enkel fråga och ytterligare två inlämnade motioner på senaste fullmäktigesammanträdet. Den första handlar om att jobba för ungdomslöner (som nu SKL och Kommunal självmant infört i dag!) och den andra handlar om att införa öppna nämndsammanträden i Mjölby kommun.

Den sistnämnda motionen väckte irriterat mummel i salen. Det är tydligen väldigt jobbigt att behöva visa vad man går för... Jag och mina vänner har inget att dölja för invånarna när det gäller vårt politiska arbete - och jag tycker att det är rimligt att ha öppenhet mot de som politiken ska arbeta för.


söndag 22 april 2012

Inte av mig, men om mig...

I dag tänkte jag kort skicka ett lästips från Östgötatidningen, där Carina Johansson och jag från Folkpartiet i Mjölby intervjuats.

Inte av mig, men om mig och vår politik: Vi har ett bostadsbolag - bygg!

söndag 25 mars 2012

Är mottagarna tillräckligt intelligenta?

I helgen har jag varit någonting så ovanligt som ensam hemma. Fru och barn har varit iväg på äventyr tillsammans med svärmor under lördag-söndag och jag har därmed fått rå om mig själv under dagen. Eller nja, rå om saker som behövts rå om i och omkring vårt hem...

Det här var första gången jag sov ensam i vårt sovrum sedan Tibbe föddes i oktober. Det är snart ett halvår sedan. Jösses vad tiden går...

Tisdag kommer att bli en hektiskt politikdag för min del. Gruppmöte inför nämndsammanträde före lunch, nämndsammanträde efter lunch och därefter kommunfullmäktige på kvällen.

På det sistnämnda kommer jag inte att kunna hålla mig borta från talarstolen, av flera skäl. Dels har jag lämnat in en enkel fråga till kommunfullmäktiges ordförande och dels kommer ett (från kommunstyrelsen negativt) svar på Carinas motion om att undanta skolan från besparingar.

Argument saknar jag inte. Frågan är om de som ska ta emot dem har intelligensen nog att lyssna?

torsdag 22 mars 2012

Jag äger mitt namn...

Ett kort inlägg om nätet och att googlas som individ, efter SVT:s dokumentär i kväll. När jag gick i gymnasiet vet jag att sökträffar på "Tobias Josefsson" hade stor konkurrens av en golfspelare, men nu "äger" jag skönt nog mitt eget namn.

Testa gärna med mitt namn, eller ditt eget!

fredag 3 februari 2012

Fantastisk föräldraledighet - tack Sverige!

I dag har jag varit hemma hela dagen med Tibbe och mamma, som är hemma övriga fyra vardagar i veckan, har kunnat ägna sig åt annat. Att på det här sättet få vara en "löpande" del av närheten med mitt barn (jag är i normalfallet föräldraledig varje fredag) är fantastiskt.

Även om jag dagligen träffar mitt barn blir det ändå inte samma sak som en dag som denna. Att kunna ha sådana här dagar varje vecka gör att även jag kan följa med i utvecklingen på nära håll, trots att jag jobbar mycket i övrigt. Det är en lösning som passar mig utmärkt och Tibbe verkar nöjd han också, precis som mamma!

Det är också stunder som dessa som jag är tacksam över att bo i Sverige, där jag har denna möjlighet som förälder. De 480 dagar (plus 10 bonusdagar som pappa vid födseln) per barn som finns är underbara i sig. Innehållet är ännu mer underbart, även om det så klart är både upp och ned inom den kategorin också.

Att helgen i och med "lediga" (nåja...) fredagar blir längre är också en bonus. Jag hinner varva ner från jobbet och familjen får mer sammanhängande tid tillsammans.

Tack Sverige! Det är trots fel och brister här och där ett underbart land vi lever i.

PS. Det är saker på gång inom politiken också, återkommer förhoppningsvis inom kort med det... DS.

lördag 7 januari 2012

Nytt år, nya förväntningar

Hua, vad tiden flyger fram. Jul och nyår är avklarade sedan förra inlägget - även om just nyår är en "högtid" som jag anser vara oerhört överskattad. Det där med att supa på juldagen har jag heller aldrig förstått, och ännu mindre nu som småbarnsförälder.

Min kära hustru sa vid förra årsskiftet att det skulle bli svårt att toppa 2010, vårt bröllopsår. Det blev inte så svårt, med tanke på att 2011 förde med sig Tibbe. Vad väntar nu 2012? Den som lever får se - jag har inte direkt några förväntningar, bara förhoppningar om välmående och ett härligt liv för oss alla!

Det är hur som helst läge för en liten lägesuppdatering kring det politiska livet, som har legat i dvala för de flesta under de senaste veckorna. Dock finns det några intressanta noteringar.

Sammanslagning av nämnder
Framför allt kanske det gäller sammanslagningen av Förskole- och skolnämnden & Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden till en gemensam nämnd. Vi har nu fått ett förslag att gå igenom och svara på, jag har inte hunnit titta så mycket på det som jag önskat men det ligger på att göra-listan.

Sammanslagningen borde redan vara gjord enligt den ursprungliga tidsplanen, men lär tyvärr dröja. Hur det påverkar min egen plats som ledamot i U & A är inte alls klart, men kvittar ärligt talat i sammanhanget. Huvudsaken är att kommunen mår bättre av det, och inte minst tjänstemännen!

Uppmärksammade motioner
Mina två motioner om digitalisering av utskick till fullmäktige och användande av läsplattor i kommunstyrelsen fick uppmärksamhet i pappers-Corren strax före nyår. Välkommet och glädjande att det får synas, även om det var just i pappersform...

Viktigt diskussionsdatum
Ett lokalt viktigt datum är lördag 4 februari, då vi i Folkpartiet i Mjölby ska ha en diskussionsdag och alla medlemmar är varmt välkomna. Valet närmar sig faktiskt, och det finns en del saker kvar att göra innan vi kan återta styret i Mjölby kommun. Först och främst ska vi fixa en taktik - och därefter nå ut med våra budskap. Det är ju trots allt sakfrågorna allting handlar om, eller åtminstone borde handla om.

I dag har jag annars fått en del jobb avklarat, medan hustrun, sonen och svärmodern är på äventyr i Linköping. Ute snöar det, och det är dags för mig att ge mig ut för att göra lite annan form av nytta... väl mött!