torsdag 2 juli 2009

Gamängen Göran gillar grovjobbande gamlingar

Dags så för Göran Hägglund (KD) att ta över stafettpinnen i Almedalen och gjorde det föga förvånande genom att inleda med att tala om pensionärer, både arbetande sådana och "vanliga". Göran fokuserade naturligtvis på partiets styrka.

Han tog också upp NTF:s rapport med de livsfarliga vänstersvängarna och det var onekligen lite fyndigt... Pratet om integritet kändes lite påtvingat, men det var ändå bra att det fanns där. Jämförelsen mellan Lars Ohly (V) med kontroll över skattesatser och en pyroman med bensin och en tändare i händerna må vara ett slag halvt under bältet, men den är ack så sann.

Jag tänker inte analysera Görans tal särskilt ingående, men han gjorde sig bra i stort, varierade allvar och humor - och höll sig för det mesta till de ämnen Kristdemokraterna är bäst på. Ett bra tal, om man håller med honom i sak, men nog påminde han allt lite om en mässande präst...

Hur som helst måste internationella valutafondens ord om Sveriges hantering av den senaste finanskrisen klinga oerhört vasst i den rödgröna oppositionens öron. Tack för den, Göran.

Det är svårt att se hur man skulle kunna ha hanterat situationen bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar