tisdag 21 juli 2009

Aggressiv automobilattack anleder anskaffning av ankomstlåda

Under natten mellan lördag och söndag inträffade något underligt. Ute i obygden räknar man inte riktigt med att bli utsatt av spontanhyss av det grövre slaget, men nu var så fallet. Vid halv ett-tiden på natten hördes en okänd bil "smygandes" åka upp hit, men vände och försvann.

Vår tidigare så pålitliga vita postlåda i plast som normalt sett befunnit sig 500 meter bort nedanför en brant backe visade sig därefter bli ett brutalt offer för människans oberäknelighet och illvilja... På söndagen fanns den nämligen en meter längre bort än tidigare och dessutom i betydligt mindre bra form än normalt.



Efter samtal med grannar visade det sig att det var en bil som hade brunnit upp, ovanpå på vår postlåda. Bilen var sannolikt stulen och "ungjävlarna"/marodörerna hade antagligen tänkt att bränna upp den på en undanskymd plats (uppe hos oss) men när inte det gick blev postlådan en uppskattad riktpunkt för den kraschade och sedermera uppeldade bilen. Räddningstjänsten tog för övrigt hand om den efter grannarnas larm som kom vid ett-tiden på söndagsnatten.



Vi har nu ersatt den tidigare trotjänaren (vila i frid) med en grön dito av metall. Live long and prosper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar