lördag 20 mars 2010

Avskyvärd Ask angriper, alla anledningar accepteras

Jaha, så var det dags igen då - vår kära Beatrice Ask (M) är ute i blåsväder. Nu vill hon uppenbarligen att misstänkta (!) sexköpare ska hängas ut offentligt i en modernare variant av den klassiska stupstocken. (SvD, DN)

Jag trodde i min enfald att en justitieminister kände till den grundläggande principen att en person är oskyldig tills dess att motsatsen har bevisats. Ask upphör aldrig att förvåna.

"De tycker att jag är lite vild ibland" säger hon om sina kollegor. Ja, tacka f-n för det. Ta bort människan från posten, tack.

Andra som bloggat om detta: Mikael Ståldal, Niclas Selberg, Hanna Lager, Andreas Froby, Sebastian Hallén, Runo Johansson, Amanda Brihed, Sanna Rayman, Alexander Bard, Politikerbloggen och Juridikbloggen.

Tänk efter före
Jag måste också kommentera några snyftreportage som jag sett i olika TV-kanaler på sistone - och även mängder av insändare, artiklar och så vidare. Det handlar om det höga elpriset just nu och om hur hemska räkningarna är.

Allvarligt talat, är det någon som är förvånad? I de reportage jag sett finns det gemensamma faktorer. En svinkall vinter. Stora, energiläckande hus. Eluppvärmning. Rörligt elpris?!

Om man nu har dåliga förutsättningar får man väl ändå anpassa sig, för guds skull. Spärra av delar av huset om det är nödvändigt, men framför allt skaffa ett längre avtal för elpriset så att kostnaderna blir förutsägbara. Har man inte marginaler är rörligt pris, rörlig ränta och så vidare en dålig idé. Det är knappast någon nyhet och bör vara något som en ansvarstagande människa kan räkna ut.

Att sedan elmarknaden fungerar dåligt är en annan sak, men det ursäktar inte att man agerar oklokt.

2 kommentarer:

  1. Reinfelt vem är det? har vi någonsin haft en osynligare statsminister?
    Vet du ens om Fredrik,att landet styrs av Idioter!!!
    Det är dags för dig att byta ut en hel del personer i din regering så de andra fattar läget och skärper till sig.
    Dags att uttala sig och ta bort en del som är senila och sitter på övertid, sitter Ask kvar om ett pardagar så har du förlorat valet!!

    SvaraRadera
  2. D.Johansson: Konspirationsteorier av den större skolan har jag normalt inte mycket till övers för, men tack för inlägget.

    Anonym: Självklart bör Fredrik Reinfeldt bytas ut - mot Jan Björklund! :)

    SvaraRadera