torsdag 23 april 2009

Långt KF och klumpig jävighet

I förrgår kväll satt jag i sisådär tre timmar på kommunfullmäktige och lyssnade. Tråkigt, kanske du tror? Nej, tvärtom. Information om Östgötadagarna och kommunens ekonomi, samt en tämligen bra debatt om framtidens ekonomi var stundtals riktigt givande att lyssna på.

Majoriteten har lagt ett sparbeting på 25 miljoner, oppositionen ville lägga ett på 23. Sätt det i relation till totala budgeten på över 1,1 miljard - och man inser lätt att det inte är någon större skillnad. Bra, båda sidor vill och vågar ta det ansvar som krävs!

Tyvärr är det också så att det i dag kommer en ny, reviderad skatteprognos från SKL, där det sannolikt blir tvåsiffriga miljonbelopp i ytterligare minskade skatteintäkter för Mjölbys del. Detta kan förhoppningsvis täckas upp av den tidigare redovisningen av ökat statsbidrag, men på sikt krävs det sannolikt ytterligare nedskärningar. Tråkigt, men sant.

I domen mot The Pirate Bay-kvartetten har Ekot "grävt" fram att domaren i målet sitter med i diverse styrelser tillsammans med representanter/parter i målet (SvD om ärendet). Tragiskt - han borde naturligtvis avsagt sig målet redan från början. Endast misstanken om jäv är tillräckligt för detta.

- Men jag har inte bedömt att jag är jävig på grund av de där engagemangen, säger Tomas Norström, domare i Pirate Bay-målet till SvD.se.

Vad skulle han annars säga? "Attans, jag erkänner, ni kom på mig"?

"Domaren Tomas Norström har inte varit jävig – så tycker juristerna som företrätt film, musik- och dataspelsbolagen i Pirate Bay-rättegången" skriver också SvD. Vad skulle de annars säga? De vann ju målet...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar