söndag 4 oktober 2009

Kasst kommenterade kommentarer kanske kunde kritiseras

Inom bloggosfären (ett udda ord...) känns det som att en mer eller mindre allrådande regel är att man som skribent bör besvara de kommentarer man får - åtminstone de flesta. Det verkar i praktiken gälla på låg- och medelintressant nivå, eller vad man ska kalla det, men när det gäller de mer populära bloggarna är svaren många gånger frånvarande trots att inläggens kommentarer i sig är både tänkvärda och välformulerade.

Hur kommer det sig? Beror det på nonchalans eller ren okunskap om värdet i att svara på kommentarer? Tidsbrist? Jag har inget givet svar, men frånvaron motverkar populariteten i negativ riktning. Visst kan det även uppstå diskussioner mellan de olika personer som kommenterar, men om inte bloggaren själv tillför någonting eller visar att hon/han tar del av kommentarer lär det gå utför på sikt.

I kväll är det dags för styrelsemöte i Folkpartiets lokala avdelning, lite om det skriver jag här.

I fredags var jag och fästmön Maria för övrigt ute i skogen så gott som hela dagen, på en närträff i en skogsvårdskurs som vi båda läser just nu. Det är fascinerande att helt plötsligt få en insikt och kunna se skogen och enskilda träd på helt nya sätt. Att bokstavligt talat få sina ögon öppnade på det här sättet är en skön känsla som jag gärna upplever oftare - och många gånger är det tack vare utbildning som de kommer.

I dag har vi shoppat loss ute på CityGross i Mantorp och därefter har jag lagat nio matlådor, hittills. Det kommer nog att bli några fler medan jag väntar på tränarkommentarer till dagens hockeyjobb, de så kallade matchguiderna på Hockeyligan.se. Har jag förresten poängterat att jag har ett jäkligt bra jobb? De senaste två veckorna, då Elitserien har varit igång, har jag sett inte mindre än fem hela matcher i densamma, varav två live, plus två stycken med Mjölby i Division 1 och en match mellan LHC och St Louis Blues.

Ett snitt på 4 matcher per vecka ger i runda slängar 160 matcher per säsong och det är nog inte helt orimligt att hamna där någonstans. Jag vågar nog påstå att jag har en hel del hockeykunskap trots att jag aldrig spelat själv ovanför amatörnivå.

Som avslutning på detta inlägg tänkte jag också länka till de senaste veckornas ledare i MVT:

- Varning för valfläsk, 2 oktober
- Tummen upp för Vadstenas satsning, 25 september

Även det skrivandet är ett mycket givande arbete, kan jag ju också inflika. Det är riktigt skönt att få tycka till ordentligt ibland också...

2 kommentarer:

 1. Det känns som en orimlighet att man skulle kunna svara på alla kommentarer, speciellt när det urartar i sådana diskussioner när hälften säger samma sak... eller bara skäller. Vad finns då att besvara. Men visst kunde man önska att några av de stora i större utsträckning besvarade vissa utvalda kommentarer.

  Nu kanske jag inte följer dessa stora bloggar, utan mer obskyra hobbybloggar, men jag tycker då att man får det omvända problemet. Att bloggaren fiskar efter kommentarer, tigger t.o.m. Det finns inte på min världskarta att kommentera i runda slängar 2000 bloggar (zappandet har flyttat från tv till internet!), utan den tiden läggs på de inlägg som verkligen ställer mig frågande eller träffar riktigt mitt i prick.

  Du får väl anta att du ligger bra till störtflödet som min läsare serverar mig. ;)

  SvaraRadera
 2. Många gånger utmynnar ju kommentarer snarare i diskussioner mellan de människor som kommenterar och då kan det tyckas "onödigt" att som ursprungsförfattare kommentera, det köper jag ju. Ett logiskt sätt att följa upp en debatt av det här slaget kan ju t.ex. vara i form av ett nytt blogginlägg.

  Däremot är det respektlöst att konsekvent inte svara på direkta frågor och tilltal som framförs via kommentarsfälten. Jag har full förståelse för att inte allt besvaras, men att möta med kompakt tystnad är ingen höjdare.

  Tack för kommentaren, för övrigt.. ;)

  SvaraRadera