torsdag 8 oktober 2009

Fint förtroende för flyttad folkpartist

I dag fick jag veta att jag är föreslagen som nionde person på Folkpartiets lista (av totalt 27 på listan) till riksdagsvalet 2010, vilket är "första" mjölbynamn. Det är naturligtvis mycket hedrande och de totalt 24 personer som röstat på mig (varje röstande fick ange fem favoriter totalt) ska ha tack för stödet så här långt!

Att som fullkomlig nykomling (om jag nu gör det på den slutliga listan) på det här sättet kliva in på topp 10-listan, vilket var lite av en drömmålsättning just denna gång, är spännande. Det är ganska precis ett år sedan jag gick med i partiet över huvud taget, då kände jag inte en enda person i lokalavdelningen här i Mjölby eller ens någon aktiv folkpartist i Östergötland. Det är stimulerande att se att man kan komma någonstans med engagemang och vilja. Att jag över huvud taget kandiderar till riksdagen är lite av vår lokale ordförande Magnus Liwings förtjänst, det var han som ställde frågan på ett styrelsemöte för ett tag sedan. Tanken hade i och för sig funnits där, men det var då det blev verklighet.

Jag tror också att min närvaro och framförandet på kandidatmötet i Mjölby gjorde stor skillnad, inte minst bland de övriga i partiet som också förstår sig på landsbygdsfrågor och vet vad det innebär att bo en bit utanför stadsgränserna. Denna fråga står sig bra både på kommunal nivå och på riksplanet, varför jag tror att det bara är positivt att både kandidera till riksdagen och kommunfullmäktige. Att synas i det ena sammanhanget gynnar förhoppningsvis det andra - och i slutändan partiet. Min förhoppning är att vi i länet ska kunna ha två riksdagsledamöter under nästa mandatperiod, varför inte toppnamnen Mathias Sundin (mitt förstaval i övrigt på listan, förutom mig själv) och Karin Granbom Ellison? Om jag själv nu inte lyckas skrälla, det vill säga... ;)

Dags för mer skrivjobb. Back to work...

2 kommentarer:

  1. Ska'ru arbeta dig igenom hela alfabetet innan du lägger ner dina pretto-rubriker? :-)

    Grattis till platsen. Hade jag varit intresserad av landsbygdsfrågor så hade jag kanske kryssat...

    SvaraRadera
  2. Haha, tack du... nja, vissa bokstäver är ju aningen klurigare än andra - men de går ju att återanvända. Miljövänligt och bra.

    Du bryr dig sannolikt mer om medborgarrätt, eller "integritet" som det också kan kallas... om jag känner dig någorlunda rätt, alltså.

    SvaraRadera