torsdag 22 juli 2010

Löjligt "lokal" lokaltidning

Nog för att västra Östergötlands stora tidningselefant Corren stundtals kan vara varierande i avseende på kvalitet, men i dag har de nog ändå slagit någon form av humoristiskt rekord. Det roliga är att jag och min granne diskuterade de tunna och innehållslösa sommarnumren redan innan jag läste följande "nyhet"...


"Nyheten" finns även i nätversion här, men där framgår det inte att texten om utomjordingarna var en bildtext. Den framstår för övrigt nästan mer som ett skämt som någon sommarjobbare övat med, och sedan glömt att radera.

Kanske är det någon form av citat från ett känt litterärt verk, kanske är det ett skämt, eller kanske är det helt enkelt bara sommar på en lokaltidning. När en groddförsedd tomat får det här utrymmet i jämförelse med mycket annat kan man ändå börja undra vad som pågår på redaktionen... ;)

Nej, läs då hellre min senaste ledare "Vår tids don Quijote" i MVT om Försvarets kamp mot väderkv... förlåt, vindkraftverk. Jag har dock inte skrivit den tama texten om "Kan vi legalisera all kopiering av musik?" som inte kommer med några som helst kreativa svar eller lösningar.

Det är bra att ta upp ämnet, men då ska man åtminstone komma till någon vettig slutsats. En typisk idealsocialistisk "alla betalar fast inte alla borde betala"-lösning är inte bra, och skiljer sig i grunden inte från det tidigare systemet med kassettavgifter och annat larv.

Kan inte skivindustrin (observera, inte "artisterna") få folk att betala för sina varor (plastbitar) får de väl ändra på sitt beteende, inte lagstifta och kräva gräddfiler i årtionden. Nåväl, jag lär nog tyvärr få återkomma till den frågan framöver...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar