lördag 1 maj 2010

Försöker förgäves förstå...

...vissa av den rödgröna oppositionens tankar och förslag. Här är några exempel på frågor som står obesvarade.

- Rätt till heltid: Fortfarande har ingen lyckats förklara för mig hur staten på ett rimligt sätt ska kunna bestämma hur mycket arbete som behövs för en viss person på en viss arbetsplats. "Planekonomi" kallades det förr, och gick åt pipan. Kan någon förklara varför det skulle fungera nu? Kan Mona Sahlin förklara?

- Människosyn: Hur kan man i grunden utgå från att företagare och arbetsgivare är onda varelser som bara ska sko sig på de anställda? Jag är både anställd, företagare och arbetsgivare. Begriper de inte att småföretagare och entreprenörer är direkt nödvändiga för Sveriges framtid? Alla kan inte jobba statligt, var ska pengarna komma ifrån?

- Mer av allt åt (nästan) alla: Ser inte människor igenom den valfläskfasad som nu visas upp? Mer åt ____ (fyll i själv) är mottot. Frånsett alla vanliga människor som ska få skattehöjningar då. Men, det sägs det ingenting om... Det ska bli oerhört intressant att se budgetförslaget på måndag.

- Höjda arbetsgivaravgifter för unga: Hur ska detta ge fler ungdomar arbete? Är inte problemen tillräckligt stora redan nu?

- Folkomröstning: Allvarligt talat, hur tänker man om man vill ha en folkomröstning om "Förbifart Stockholm", men inte om höghastighetståg? Varför har vi då inte folkomröstat om Öresundsbron? Ölandsbron? E4? Sveriges militära närvaro i Afghanistan? Budgetdisciplin? Jo, för att det inte är rimligt att göra det! Den rödgröna blandningen är i denna och flera andra frågor en rejäl röra som inte kan komma överens. Ska då folkomröstning vara ett svar? Löjligt.

- Förmögenhetsskatt: ...som skrämmer bort kapitalstarka personer som är direkt nödvändiga för investeringar och satsningar i Sverige. Hur tänker man? Eller förlåt, Maria Wetterstrand som kliver in på avdelningen "Nyspråk", det var visst något annat... Eller?

Vi har inte sagt att det ska införas en förmögenhetsskatt. Vi har sagt att det ska införas en skatt som riktar sig mot gruppen förmögna.

Det här är bara några exempel. Går verkligen svenska folket på allt skitsnack? Jag vägrar att tro det.

2 kommentarer:

 1. Bra skrivet.
  En förklaring kan vara att massan helt enkelt är dumma, dvs dom har inte förmågan att tänka klart.
  En annan sak som jag alltid undrat över. Jag är definitivt ingen anhängare av nazi tvärtom, men varför tillåts kommunistpartiet och inte nazipartiet. Kommunisternas brott under andra världskriget var i nivå med och kanske tom större än nazisternas.

  SvaraRadera
 2. Hej Anonym, tack för berömmet!

  Människor i grupp kan bete sig dumt, det har både historien och nuet bevisat. Jag tror ändå generellt att varje enskild individ har förmågan att tänka klart och se igenom fasader som målas upp. Det är det som ger mig hopp.

  Extremistdiskussionen är i sig intressant, men i dag finns väl ändå både aktiva kommunist- och nazistpartier i Sverige?

  Vänsterpartiet (och då främst Lars Ohly) må ha starka kopplingar till kommunism som sådan, men att tro att de står bakom historiens hemskheter är inte rimligt. De är, precis som övriga ideologier, försvenskade och moderniserade.

  Ändå är det tråkigt att se flaggor för att hylla Castro och andra mindre lyckade ledare i ett svenskt första maj-tåg.

  SvaraRadera