lördag 30 januari 2010

Läsvärda lokala ledare levereras löpande...

...åtminstone hoppas jag att så är fallet. De två senaste ledarna i Motala & Vadstena Tidning återfinns här:

- Döm inte kunden efter håren, gällande "dress code" på Harrys i Motala

- Höga ersättningar måste motiveras, gällande hutlösa löner, villkor och bonusar

I dag har jag för den delen också skrivit en ledare till kommande måndag gällande väljarnas dilemma att välja mellan makt och ideologi i det kommande riksdagsvalet. Är det hjärna eller hjärta som ska få styra? Förhoppningen är naturligtvis att de båda ska komma fram till samma resultat, men så är det inte nödvändigtvis för alla i alla lägen.

Europa nästa?
I det övriga politiska livet har jag sökt ett stipendium för att kunna göra ett studiebesök i Europaparlamentet under några dagar. Det vore oerhört lärorikt och nyttigt för min del, både som skribent, som politiker och som människa. Att på nära håll få uppleva beslutsfattare och deras verklighet ska inte underskattas. Hoppas, hoppas...

Ute är det ungefär 40 centimeter snö och 15-20 minusgrader, en äkta vinter. I onsdags höll jag mig hemma med tanke på ovädret och det är minst sagt en förmån att kunna jobba på det sättet. I torsdags tog vi oss ut tack vare fyrhjulsdriften (och ett via handkraft flyttat nedfallet träd), men om det inte hade varit för hjälpsam granne med traktor och snöplog hade vi inte varit i närheten av att komma upp för backen här hemma... Jag har lite tankar om hur jag ska tacka för hjälpen, får se när det blir verklighet.Apropå hemmet måste jag än en gång påpeka att jag älskar att bo där jag gör, mitt ute på landet. Lugnet, tystnaden, friden och atmosfären är obeskrivlig. Bilden ovan föreställer motivet på den t-shirt jag just nu har på mig... det gäller att sända rätt signaler.

Digitala signaler i högre hastighet är ett av målen med Projekt Degdala, som nu äntligen är på gång att bli verklighet. Allt mer faller på plats och jag kommer att vara projektledare på deltid under en tid framöver. Syftet är bland annat att ta fram en modell för hur landsbygdsprojekt av det här slaget kan arbeta tillsammans med exempelvis kommunen för att hitta bra lösningar. Det känns som ett mycket stimulerande projekt som gynnar både mig, bygden, kommunen och regionen. Det kommer garanterat mer information både här i bloggen och på projektets hemsida framöver.

Överens om att inte vara överens?
Apropå signaler ovan är jag inte särskilt överraskad över Lars Ohlys kommentarer i dagens radiointervju. Vänstergänget är inte ens överens om vad de behöver vara överens om. Eller så är de kanske överens om att de inte är överens, men är överens om att ge sken av att inte vara överens om det som de ska vara överens om. Att mina åsikter i frågan överensstämmer med verkligheten är inte alla överens om, men beskedet om frånvaron av behovet av överenskommelser ger inga tydliga signaler. Det kan de flesta vara överens om...

Nej, nu är det dags att kika om parabolen kan övervinna vintrigheten med snö och elände och visa matchen Linköping-Timrå för mig... på återhörande.

2 kommentarer:

  1. Tobbe!

    Intressant att läsa dina funderingar. Hoppas, att du får ditt stipendium!

    SvaraRadera
  2. Tackar för det, det skulle vara en riktig bonus! Att sitta hemma på kammaren och tycka till om saker är en sak, att faktiskt känna atmosfären är en helt annan... både inom hockeyn och politiken. ;)

    SvaraRadera