söndag 23 augusti 2009

Skattesänkningar, superfenomen, Sverigedemokrater, SVT

Först en liten uppdatering efter tidigare nämnda bilbesiktning - inget körförbud i år, däremot problem med CO 2500-värden. Spännande, inte sant? Svårt att felsöka, dock...

I fredags var det annars dags för min första lokala ledare efter sommaren, både MVT och jag ville gärna fortsätta med samarbetet. Ämnet är museijärnvägen i Vadstena som kanske spelar på sista versen och det vore i så fall mycket olyckligt att en sådan kulturskatt sjabblas bort.

På det internationella planet är det nog Israel som är det hetaste ämnet. Yttrandefriheten står bevisligen inte högt i kurs i detta land, och svenske utrikesministern Carl Bildt gör naturligtvis helt rätt när han står på sig om att inte kritisera journalisten i fråga. Även om artikeln inte i sig är klockren på något sätt så finns fortfarande rättigheten att uttrycka åsikter och tankar.

Så, dags för lite friidrott - frågorna om Caster Semenyas kön kan knappast klassas som "modiga". Veckans modigaste fråga svarade däremot SVT:s Stefan Åsberg för. Han ställde den obekvämaste frågan av alla till superfenomenet Usain Bolt. "Är du helt ren?"

Det pratas också en hel del inför kommande regeringsbudget för 2010 och Moderaternas önskan att genomföra ytterligare en sänkning av inkomstskatten. Jag måste säga att det inte känns som något högprioriterat i det här läget även om grundtanken är rätt - men, det är trots allt kris. Jag tror att det finns bättre sätt att spendera pengarna. Däremot var det tongångar åt rätt håll när Fredrik Reinfeldt åtminstone underförstått säger nej till samarbete med Sverigedemokraterna.

Enligt SIFO-undersökningen ligger annars SD över det berömda strecket och blir vågmästare, medan Folkpartiet tappar ett par procentenheter. Piratpartiet särredovisas inte, men lär antagligen ligga kring 1-2% - kanske kan det öka även i SIFO-siffrorna så småningom, inte bara i nätvarianterna.

Till sist i detta aningen spretiga blogginlägg - på tisdag är det dags för kommunfullmäktige i Mjölby och det lär bli en del debatt om en av frågorna, den om införandet av parkeringsövervakning med böter för den som felparkerar. Borde det inte vara självklart att följa regler och att straffas om man inte gör det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar