fredag 25 december 2009

USA underbar upplevelse, undantagen undantagna

Pust... Jag sitter nu här på juldagens tidiga eftermiddag och blickar ut över en snöig skog som under dagen kommer att bli ännu mer snöig. Tystnaden och lugnet här hemma överväldigade mig häromdagen när jag efter försening äntligen kom hem till familj och hus - öronen fullkomligen pep av förvåning när ljudvågorna inte var närvarande längre.

Trippen till USA den gångna veckan var mitt tredje besök på andra sidan Atlanten och en helt ny upplevelse. Resan som helhet har varit suverän, att få uppleva New York var speciellt bara det och när dessutom arbetet i sig är så oerhört stimulerande är det svårt att inte få dåndimpen. En absolut höjdpunkt både rent konkret och inspirationsmässigt var studiebesöket på NHL:s huvudkontor och de minst sagt givande diskussionerna med våra motsvarigheter i världens största liga. Det fanns en del olikheter, men i grund och botten hade vi en väldigt lika syn på saker och ting - och dessutom mycket att lära av varandra. Våra genomgående interna diskussioner inför framtiden var också väldigt givande, mycket tack vare inspirationen från våra nyfunna vänner.

Även de två NHL-matcher vi upplevde var minst sagt intressanta, på två helt olika sätt. En var minst sagt medioker, den andra mycket underhållande. En djupare analys i denna fråga kommer på annan plats vid annat tillfälle.

Vistelsen i sig var alltså helt suverän, men väntan på hemresan på flygplatsen JFK i sisådär 30 timmar var mindre behaglig. NY:s största snöoväder på 30 år skulle naturligtvis slå till när vi var mitt i smeten... En smått absurd upplevelse blev det, på många olika sätt.

Nu väntar en lugn juldag innan hockeyn drar igång igen under morgondagen. På't igen bara!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar