lördag 7 november 2009

Nyfiken nykomling nu nionde namn

Då var det för mig historiska nomineringsmötet till Riksdagen med Folkpartiet avklarat. På lite drygt ett år har jag gått från utböling till att bli medlem och niondenamn på länets lista. Vem sa att man inte kan påverka?

Även om platsen i sig inte betyder så mycket rent "praktiskt" för riksdagsplatsernas tilldelning i det konkreta fallet känner jag mig mycket hedrad av förtroendet. Jag är trots allt Mjölbys "toppnamn" och med det kommer ett ansvar, som jag förhoppningsvis kommer att ta mig an med framgång.

Toppen av listan blev precis som förväntat med Karin Granbom Ellison i topp följt av Mathias Sundin. Förhoppningen är som tidigare sagt att knipa två platser efter kommande riksdagsval. För övrigt är det också på sin plats att berömma nomineringskommittén med vår egen mantorpare Jim Kellander i spetsen. Deras huvudförslag följdes i väldigt stora drag.


Dagens kanske mest historiskt notervärda punkt var ändå avslutningen, då kampen mellan de två sista platserna 31 och 32 skulle avgöras. Båda kandidaterna ville nämligen stå sist på listan, som så kallat "ankare". Det blev därmed en pläderingskamp mellan människor som tyckte att just sin kandidat var bäst - och därför skulle stå sist... Humor! Carina Boberg "vann" till sist kampen mot Erik Svansbo om att komma sist. Bilden ovan visar Mathias Sundin som pläderar för Erik, som syns längst till vänster.

Nu väntar en lugn hemmakväll för min del, jag får se vad som bjuds.

3 kommentarer:

 1. Tobias!
  Jo du, nomineringsstämmor är det bästa vi har inom politiken. Det brukar kallas de långa knivarnas natt.
  I fredags kväll träffade jag dina föräldrar. Anne fick en guldklocka för lång och trogen tjänst i Norrtälje kommun.
  Jag håller på att tota ihop en text till det lokala provvalet för M i Norrtälje kommun.
  Roligt att du har gjort dig ett namn i Mjölby!

  SvaraRadera
 2. Tobbe!

  Måste också säga att din hemsida är fin!

  SvaraRadera
 3. Hej Nils! Jag har missat att du kommenterat, därav mitt sega svar... tack för de varma orden! Jag hör av mig. :)

  SvaraRadera