onsdag 11 februari 2009

Räntechock (igen...), FRA och lite annat

Det är alltid lika underhållande att se hur dessa så kallade "experter" inom området ekonomi blir dragna vid näsan. Alla verkade tro på en räntesänkning på 0,5 procentenheter - men resultatet från riksbankschefen Stefan Ingves blev det dubbla. "Katshing" säger det i vissas plånböcker, däribland undertecknads, eftersom bankerna åtminstone delvis verkar följa efter.

Är det bra eller dåligt med sänkningen? Det är en bra fråga - det finns ett grundläggande problem i världsekonomins system, det är helt uppenbart, men ändå känns inte krisen som en så enorm kris som det ges sken av. Kalla mig gärna optimist, men vi har det jäkligt bra i Sverige och Mjölby oavsett konjunkturen.

Inom en månad eller två ska vi ordna med "riktigt" lån och nu räknas det på ungefär en tredjedel av nivån mot det vi började på för ett år sedan. Det går fort ibland. Frågan är hur man ska binda vissa delar av lånen - när kommer räntan att vända upp - och ner igen? En sak är säker, jag tänker inte rådfråga några "experter"...

Den kritiserade FRA-lagen dras nu inför domstol, tack vare Norge! Fascinerande... ta bort, tack. Ta gärna med er IPRED och annan missriktad idioti när ni ändå håller på!

De närmaste veckorna och månaderna kommer för övrigt att bli väldigt hektiska jobbmässigt - nu går vi in i slutspurten av hockeysäsongen. Men, det hindrar mig inte från att fortsätta med annat också, det gäller bara att planera bra. Närmaste politiska målen är årsmöte i Mjölby 26 februari och stort partimöte i Linköping 7-8 mars.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar