fredag 5 december 2008

Halvtid för "Alliansen samt SPI" i Mjölby

På alliansmötet häromdagen anmälde jag mitt intresse av att snygga till det "flygblad" som skulle delas ut nu i dag, lördag, på olika håll runt om i kommunen. Mantorp, Mjölby, Skänninge och Väderstad var platserna där konstellationen "Alliansen samt SPI" informerade om vad som gjorts under den gångna tiden på mandatperioden.

Se flygbladet "HALVTID!" här (pdf)

Det känns roligt att på ett relativt enkelt sätt vara med och påverka utformning av en sak av det här slaget - punkterna är mer strukturerade och i mina ögon bättre formulerade än tidigare. Det gör förhoppningsvis att fler tar till sig det som står. Är man intresserad av ett visst ämnesområde ska man snabbt kunna hitta det!

På riksplanet presenterade alliansen ett första "krispaket" i dag. Som vanligt gnälls det från alla håll och kanter - kan ingen motståndare, någonsin, någon enda gång säga "det där tyckte vi var bra"? Det verkar inte så, i stället är allting för lite och fel. Allt som de styrande gör är definitionsmässigt inte fel. Det kanske oppositionen på riksplanet kan ta lärdom av från oppositionen i Mjölby, som har förmåga att ge beröm och instämma i beslut. Hoppas kan man ju i varje fall.

I dag har det också hänt några historiska saker i husbygget - vi har fått en elcentral i huset (ljus och eluttag i tvättstuga och på toaletten) och inte minst har vi monterat ihop en riktig trappa till övervåningen. I helgen väntar... inflyttning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar