måndag 10 november 2008

Tankar under oväntad SJ-insats

Sitter nu på pendeltåget hem från Linköping och skriver det här på mitt främsta arbetsredskap - den bärbara datorn. Eller ja, det är faktiskt ett "vanligt" tåg som fått rycka in på grund av brist på pendeltåg. Trots influensen från det mindre populära monopolföretaget avgick tåget som det skulle, kors i taket...

Helgen och måndagen har varit minst sagt hektiska jobbmässigt, men det är samtidigt väldigt givande. Av olika skäl har lanseringen jag pratade om häromdagen skjutits upp till i morgon, trots det känns läget under kontroll och jag är övertygad om att det kommer att bli ett bra slutresultat.

I går kväll skickade jag också iväg insändarsvaret och debattartikeln till övriga i gruppen, de andras alster börjar också trilla in i inkorgen och det är roligt att se kreativiteten. En insändare är i form av en bild som handlar om just pendeltågets nya dragning till och förbi Motala, för att nämna ett exempel. Det ska också bli mycket intressant att se övrigas reaktioner på mina egna skapelser, kanske främst debattartikeln som jag gissar kan uppfattas som kontroversiell i partiet. Jag vet att jag har skriftens gåva, men det här är en delvis ny spelplan för min del.

Jag får numera också ta del av rapporter från gruppledaren i Mjölby, som informerar om vad som händer på olika möten i kommunen. Det är mycket lärorikt och det känns som att jag får en början till insikt i kommunens verksamhet, trots att jag knappt satt foten där ännu. Naturligtvis handlar väldigt mycket om budgetar och pengar just nu, det kan inte vara lätt att sitta och besluta vem som inte ska få dem... men det är också en del av uppdraget. Någon måste ta de tuffa besluten. Kanske kommer jag att bli en av de som ska göra det. En av "de andra". "The others", för att ta upp en Lost-referens.

Framöver tänker jag i egenskap av medlem närvara på gruppmöten och andra träffar. Det ska minst sagt bli spännande att träffa människorna och se hur de reagerar på mig och min uppenbarelse som "utböling". Förhoppningsvis kan jag komma in med andra synvinklar och erfarenheter - och på så sätt bidra med både mina åsikter och min annorlunda person.

Det är kanske ingen överraskning att landsbygdens livskvalitet är en viktig punkt för mig, men även annat kommer säkerligen att växa fram som kärnpunkter. Integritet och företagarvillkor är också saker som ligger nära till hands att profilera mig med, även om det förstnämnda inte direkt har något med kommunala frågor att göra.

Vad tycker ni besökare - är det något jag missar? Har ni tips eller råd inför en eventuell personvalskampanj? För ja, det är naturligtvis i de banorna jag funderar. Hösten 2010 smäller det...

2 kommentarer:

 1. Tobias!
  Välkommen bland politikernas skara!
  Jag har drivit personvalskampanjer vid alla de tillfällen som har stått til buds. Om du vill kan vi hålla litet kontakt kring detta framöver.
  Mvh/Nils
  Kommunfullmäktiges ordförande i Norrtälje kommun (m)

  SvaraRadera
 2. Hej Nils, tack både för titten och kommentaren! Jag håller naturligtvis gärna kontakten i olika ärenden, inte minst när det gäller personvalet.

  Kan ju för övrigt "erkänna" att du var den som fick min första personröst någonsin i kommunalvalet i Norrtälje -98, då jag precis fyllt 18. Det känns som att cirkeln närmar sig en sluten form... ;)

  SvaraRadera