onsdag 3 september 2014

En politisk debatt om Mjölby utan politiker från Mjölby?!

Förmiddagen bjöd på ett komplett fiasko för Sveriges Radio Östergötland som i en lokal politisk debatt om "Mjölby" hade med en kristdemokrat från Motala och en sverigedemokrat från Ödeshög.

Eh... okej? Hur tänkte ansvariga?

Visst förekom ordet Mjölby ett antal gånger i debatten, åtminstone från debattledaren, men det gavs inte ett enda konkret exempel kring situationen och politiken som vill drivas i Mjölby under diskussionerna. Allt handlade om rikspolitik och översiktliga formuleringar, möjligen med ett undantag i form av ett konkret exempel från Motala om ett privatiserat demensboende.

Ämnen som äldreboenden, skattesatser, integration, ett visst årtal då kommunens bilar ska köras på fossilfria bränslen ett visst år lämnades helt utan konkreta svar.

När företrädarna formulerade sig som "vi" när de försökte förklara politiken i Mjölby blev jag både irriterad och skrattfärdig på samma gång.

"Titta på vårt program" pläderade sverigedemokraten från Ödeshög i sina slutord. Det finns så vitt jag vet ingenting lokalt att titta på för Mjölby, åtminstone inte på nätet. Det har inte hänt ett dugg på partiets hemsida den senaste månaden. Ingenting finns om politiken - och ändå röstar människor på dem. Det är en sak i livet jag inte begriper mig på.

Kristdemokraternas företrädare avslutade åtminstone snyggt med ett förberett tal om trygghetsboenden i Mantorp, Skänninge och Väderstad samt lägenhetsbyggande med Bostadsbolaget. Men, det lät inte naturligt.

Nej, SR Östergötland, det här blev verkligen inte bra. Verkligen inte. Hade det inte varit bättre att släppa fram politiker och partier som är engagerade och vill visa någonting?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar