lördag 29 januari 2011

Öh, överdriven övervakning? Sannerligen, SÄPO ska separeras!

De senaste dagarna har vi kunnat läsa och höra om det som aaaldrig skulle kunna hända i den vansinniga FRA-lagens spår... nämligen det numera alldeles för välkända ordet "ämnesglidning". SÄPO och militären (FRA) skulle självklart hållas separata och inte blanda sina verksamheter, hette det.

Nu vet vi hur mycket det var värt, statsminister Fredrik Reinfeldt och övriga FRA-anhängare. Nu vet vi också hur mycket Socialdemokraternas löfte om att riva upp FRA-lagen var värt. Kombinera det med datalagringsdirektiv, IPRED2 och annan idiotisk och överdriven massövervakning så är centrala delar av 1984 inte längre en dystopi utan en del av det "demokratiska" samhället Sverige.

Förstå mig rätt, övervakning och "signalspaning" kan vara viktiga och motiverade delar av både polisens och militärens arbete. Men, massövervakning av i praktiken hela befolkningen är det inte.

Det är tyvärr sådana här frågor som gör att jag inte går ihop med etablissemangets politik på riksplanet. Ideologin och grundidéerna är det sannerligen inget fel på i Folkpartiet och jag känner mig hemma i stort, men när det gäller integriteten har liberalismen hamnat i skymundan för makten och rädslan för terrorismen. Beklagligt. Bedrövligt.

Vi måste stå upp för vårt samhälle, inte sänka det.

2 kommentarer:

  1. Trevlig blogg, hit kommer jag fler gånger!

    SvaraRadera
  2. Hej Malin! Jag beklagar det sena svaret här och den låga inläggsfrekvensen just nu - men tackar varmt för berömmet! :)

    SvaraRadera