måndag 26 april 2010

Nyttiga nejsägare

Det är oftast roligare att säga "ja" än att säga "nej".

Det är oftast enklare att säga "nej" än att säga "ja".

Det är oftast bättre att säga "ja" än att säga "nej".

Nu är det bättre att säga "nej" än att säga "ja".

Åtminstone om det gäller EU:s datalagringsdirektiv.

Jag och tre andra folkpartistiska riksdagskandidater i Östergötland (Mathias Sundin, Erik Svansbo, Thomas Bystedt) har i dag med en debattartikel i Corren om att vi önskar besked från övriga kandidater i länet om hur de ställer sig till direktivet. Ursprunget är Nej till datalagringsdirektivet som Mathias och Camilla dragit igång. Nu återstår det att se om fler är modiga nog och har förmågan att säga "nej" när det krävs. Upp till bevis.

Debattartikeln finns inte utlagd på Correns hemsida ännu, återstår att se om/när den kommer på nätet.

För övrigt så är nu SM-finalen 2010 i ishockey avklarad med bravur, både från lirarna på isen och från oss som bevakat matcherna. Det har varit underbara, hektiska veckor som nu följs av diger uppföljning på olika sätt. Men, lite mer regelbunden sömn blir det förhoppningsvis framöver. Det finns annat att tänka på också! Exempelvis politik och bredbandsutbyggnad...

Gällande det förstnämnda är det möten och aktiviteter på gång, både lokalt och rikstäckande. Mer information kommer.

Gällande det sistnämnda har jag nu varit med i Länstidningen Östergötland och fått två bra artiklar publicerade där, både om problematiken konkret för oss kring Kolstad och mer generellt kring landsbygdens problem och vad "riktigt bredband" kan innebära mer konkret i vardagen. Tyvärr finns inte tidningen i en offentlig digital version (kort blänkare här, även om det är en elkabel jag kikar på) men jag ska scanna in vid läge.

Nåväl, det var allt för i dag. I morgon väntar varierande jobb, på onsdag resa till Stockholm och möten där. Förhoppningsvis blir det lite lugnare därefter i veckan, finns saker att ta tag i.

Till allra sist, nya alster i MVT: replik angående Pariservikens detaljplan och Sund konkurrens en jämställdhetsfråga i anslutning till Folkpartiets lokala ambitioner i Motala.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar