lördag 10 januari 2009

Nyår, lokalt engagemang, födelsedag och IPRED-publicering igen!

Nytt år, nya tankar och efter sisådär en och en halv vecka också ett nytt blogginlägg. Nyåret tillbringades i Nässjö på SPA-hotell med krogshow och trerättersmiddag på kvällen. Mycket trevligt i stort och massagen var inte helt fel - första gången för min del. Det känns helt rätt att vi äntligen kom iväg på något sånt här.

Efter det var det tillbaka till hemmet/byggarbetsplatsen igen och även om det på ytan kan kännas väldigt rörigt och spartanskt är det skönt att komma hem. Vi ångrar ingenting (hittills?) och det kommer att bli riktigt bra till slut, huset känns helt rätt.

Köp lokalt - det går!
I går var jag dessutom, efter mycket övervägande fram och tillbaka mellan olika produkter och priser, hos Ljudbutiken här i Mjölby och beställde ett paket med kyl, frys, tvättmaskin, torktumlare och TV. För enskilda produkter kan de naturligtvis inte konkurrera med de stora kedjorna, men med mycket vilja och engagemang har de fått till ett i våra ögon riktigt bra pris.

Både TV:n och kyl/frys-paketet får vi till ett lägre pris än det går att hitta någon annanstans i Sverige (enligt diverse pris-siter). Närhet till butiken och bra service dessutom skadar ju inte heller - och att köpa lokalt känns även det helt rätt i dessa tider. Det må vara några kronor dyrare, men det är det definitivt värt - både för själen och för relationer till människor man umgås med då och då. Ljudbutikens ägare är nämligen, precis som jag, engagerade i Mjölby Hockey.

Laglig nedladdning som present
Denna lördag fyller för övrigt min mamma år (grattis även här!) och hon fick naturligtvis också en lokal present... Julklappen till henne 2008 var Johan Biraths bok "Mordet i Mjölby" och vi följde upp detta med födelsedagspresenten gick i samma stil - en utbränd ljudbok av Biraths "Spöken i Östergötland". Laglig sådan, kanske jag ska påpeka, boken går knappt att få tag på i pappersform längre, men går att via Östgötabibliotek ladda ner helt gratis här. Jag pratade för en stund sedan med födelsedagsbarnet, hemma i Norrtälje, och hon hade redan lyssnat på två av åtta skivor...

IPRED-publicering, igen!
Lite politik då, som avslutning på ett annars mycket "privat" inlägg. Jag fick hem tidningen NU i brevlådan häromdagen - och även denna gång tog de in mitt debattinlägg! Det tackar jag för, tror att rubriken "Nonchalans och lögner kring IPRED" väckte intresse hos redaktionen... det är tack och lov inte ofta man hittar direkta lögner i inlägg från partirepresentanter, men när det händer är det minst sagt värt att replikera.

Fotfolket i Folkpartiet är minst sagt emot IPRED, men ledningen ignorerar detta. Hur länge kan det egentligen pågå?

Jag fick också ett brev inför kommande årsmöte i Mjölbys folkpartiavdelning. Jag har anmält mitt intresse till att delta i nästa styrelse, vi får väl se vad övriga säger...

Nu är det dags att avsluta "förmiddagens" jobb (9-15) och tuffa vidare in till Linköping och två härliga hockeymatcher på datorskärmen! Först Södertälje-MODO och därefter HV71-Färjestad. Jag kan inte tänka mig ett mycket bättre yrke... ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar