lördag 26 april 2014

Allmänpolitisk debatt, finansiering av fritidspersonal och skyltning kring ridskolan

Början av kommande vecka innebär mycket politik. Under måndagen väntar en heldag med Utbildningsnämnden och ett gäng skolledare inom verksamhetsområdet, vilket känns inspirerande. Att få en förståelse för hur chefer i verksamheterna har det rent konkret i sin vardag är väldigt nyttigt.

Tisdagkvällen innebär därefter kommunfullmäktige, som utöver ordinarie dagordning även innehåller tre inlämnade inslag från min sida.

  1. Enkel fråga om allmänpolitisk debatt i fullmäktige. För två år sedan ställde jag en fråga om detta och fick positivt svar. Inget har hänt sedan dess, dags att följa upp.
  2. Interpellation tillsammans med Alliansens representanter i Utbildningsnämnden om finansiering av fritidspersonal
  3. Motion om skyltning kring ridskolan i Mjölby. Jag vill att kommunen skyltar om så att människor med häst får färdas på den nuvarande gång- och cykelvägen i stället för att enligt lag tvingas ut på en livsfarlig 70-sträcka.
Vi får se vad det kan ge, försöka duger.

I dag har jag också deltagit i en innebandycup för Solfjäderstaden IBK:s sponsorer. Det gick oväntat bra får jag säga med tanke på att jag inte spelat på många år. Själv agerade jag målvakt i MVT:s lag och framgången var enorm jämfört med lagets insats i fjol – två segrar, en oavgjord och två förluster. En hållen nolla blev det och beskrivningen "äger" från speakern. Egokick.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar