onsdag 3 november 2010

Politisk premiär passerad - födsel framkallar förändring?

I går deltog jag i mitt första uppdrag som "riktig" politiker, närmare bestämt i rollen som ledamot av fullmäktige i Mjölby kommun. Det gick relativt smärtfritt och det var mest formalia som avhandlades (val av ordförande etc, valberedning och avsägelser) under de ca 20 minuter som mötet pågick.

Ändå var det på något sätt högtidligt och ärofyllt, åtminstone enligt mig själv. Tydligen var det också en ovanligt hög närvaro på uppropet, det var bara ett fåtal ledamöter och ersättare som inte kunna finnas på plats. Det visar också på att det finns ett positivt engagemang!

Den 16:e är det dags för nästa fullmäktigesammanträde, som den gången inträffar på dagtid klockan 13:30. Budgeten är huvudämnet och då lär det väl förhoppningsvis bli en mer intressant upplevelse ur ren politisk synvinkel. Efter ett par år som åskådare, och ett inhopp i talarstolen i samband med mitt medborgarförslag, känns det nästan lite konstigt att jag är en del av fullmäktige. Jag har en röst, och rätten att tala. Jag känner mig hedrad, inte minst av de som röstat på både mig och Folkpartiet, och dessutom av mina vänner i partiet som bidrog till att jag hamnade så pass högt upp på listan som tredje plats.

Framöver kommer vi också att närmare gå in på diskussioner kring konkreta uppdrag i de olika nämnderna, även där ska det bli intressant att se om jag hamnar där jag hoppas. Oavsett är det en väldigt kompetent uppsättning människor som vill ställa upp för Folkpartiet, måste jag säga. Visst är jag partisk, men det ÄR många bra människor som engagerar sig.

För övrigt är frågan om, och i så fall när, det är dags att byta namn på den här bloggen. Som politiker är jag väl egentligen i och med gårdagens möte född... fast det är väl en tolkningsfråga kanske, och en karamell som jag får suga på framöver.

Förresten, nu kanske du har chansen att bli arbetskamrat med mig. Ta en titt på dagens jobbannons!

2 kommentarer:

  1. Stort grattis från folkpartikollegan i Linköping

    KKram Carina

    SvaraRadera
  2. Tack Carina, och grattis själv till fina posten i Linköping! Segt svar från min sida, men det är väl kanske ett bra tecken... ;)

    Nytt inlägg på g i varje fall.

    SvaraRadera