lördag 13 november 2010

Lugn, lyckad "ledig" landstingslördag

Den här veckan har varit relativt lugn jobbmässigt, i och med att Elitserien har landslagsuppehåll. Några kollegor har passat på att ta ut kompledighet, själv har jag jobbat hemifrån ett par dagar och fått sitta i skön tystnad tillsammans med husdjuren. Känslan är också att jag har fått en hel del gjort kring administrativa bitar och exempelvis programmering som inte riktigt hinns med i det löpande arbetet.

Men nog om det, i dag lördag har politiken fått stå i centrum. Tillsammans med upp emot ett hundratal andra folkpartister har jag befunnit mig på Valla folkhögskola i Linköping och som ombud för Mjölbys lokalavdelning fått vara med och besluta om vilka personer som får befolka partiets olika tilldelade uppdrag i och omkring landstinget.

Valberedningen har det i de här sammanhangen minst sagt en tuff uppgift, när lokalavdelningar av olika storlek och med olika intressegrad ska mixas ihop till en helhet. Revirpink, personkemi och annat spelar in - men jag måste säga att denna valberedning lyckats över förväntan. Visst blev det några diskussioner och en sluten votering, men det är inte mer än man kan räkna med. En stor eloge ditåt, alltså!

För vår lokala del är de "stora" posterna att Carina Johansson får fortsätta som ordinarie ledamot i Östsam, med Sven-Åke Persson som ersättare. Mycket välkommet! Även andra som Siw Clasén och Björn Asserhed från vårt område fick hedervärda uppdrag.

Via en sväng i kommersialismens högborg (Tornby...) tog jag mig därefter hemåt till matlagning, och lugn och ro. Dessutom fick nya bilen för första gången på några dagar ta sig uppför backen här hemma, snön hade smält/regnat bort. I morgon åker vinterdäcken på...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar