torsdag 22 maj 2014

Hur tusan ska man bemöta Sverigedemokraterna?

Det pratas ofta om att "ta debatten" när det gäller att hantera Sverigedemokraterna. Jag instämmer till fullo, men måste samtidigt fundera på hur tusan man ska göra det?

1. Förstanamnet på EU-listan
Kristina Winberg har säkert sina förtjänster, men vad är egentligen det här..? Det är inte första gången hon har visat prov på underligt beteende och sannolikt inte den sista.

Vilket sorts parti placerar denna person på första plats på sin lista till Europaparlamentet? Vem lägger sin röst på denna person? Hur kan man hitta argument som biter på den som röstar på denna person?2. Partiets valfilmer
Nazistliknande pampar som utför fullständigt irrationella saker på underliga tider på dygnet. Stoppar Gotland i Vänern, gör Globen till Kuben och dödar alla bävrar. Va? Därefter dyker frikyrkopastorliknande Jimmie Åkesson upp och säger några floskler.

Vilket sorts parti gör sådana valfilmer? Vem lägger sin röst på detta parti? Vilken sorts argument biter på en sådan person?

Jag tänker inte stötta SD genom att bädda in deras reklamfilmer, du har antagligen sett dem på TV om du tittar på reklamfinansierad sådan.

3. SD-kvinnor
Säga vad man vill om Fi, med tanke på att de är ett nytt Vänsterpartiet, men SD-kvinnors sexistiska och direkt motbjudande reklamfilm som är "svaret" till Fi är inte bara väldigt underlig och patetisk, den är dessutom ett direkt plagiat. Ett dåligt gjort sådant, till på köpet.

Se filmerna och läs mer hos Nyheter 24

Vilken typ av kvinnoorganisation skapar filmer av det här slaget? Vem sympatiserar med dem? Hur ska man kunna nå fram till dem?

4. Idealbilder från andra länder
Partiet är fäderneslandet troget (?!) och nationalromantiskt på mängder av tvivelaktiga och motbjudande sätt, men i sitt eget material används mängder av bilder från andra länder för att illustrera svenskheten och det Sverige står för.

Läs mer och se bilderna hos Nyheter 24

Hur tänker de ansvariga när de agerar på detta sätt? Hur kan man ta dem på allvar? Hur ska man som motståndare till detta parti agera?

5. Lokalt i Mjölby
Av någon för mig outgrundlig anledning röstade 3,71 procent av de röstande i Mjölby kommun på Sverigedemokraterna i förra valet. De lyckas inte ens fylla sina två stolar i fullmäktige, får ingenting uträttat, gör inget väsen av sig och säger ingenting. De har förvisso startat om i någon form, men är ändå högst osynliga på alla sätt.

Varför lägger man aktivt en röst på ett sådant parti? Hur tusan ska man bemöta den som gör det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar