torsdag 17 juli 2014

"Frihet kan vara att välja bort samarbete"

Folkpartiet i Mjölby jobbar på och för tredje dagen i rad har vi i dag närvaro i textform i den fullständigt dominerande lokaltidningen Corren. Tidigare två dagar har Jim Kellander och vi andra i fullmäktige fått uppmärksamhet för vår aktivitet kring partistöd till tomma stolar och åtgärder kring situationen på Byggnads- och räddningskontoret (plus bostadssituationen i kommunen som en extra bonus).

I dag har jag själv förmånen att få ett insändarsvar publicerat under "Ordet fritt", svaret återfinns även på Corren.se. Den ursprungliga insändaren återfinns också på nätet.

Det är nu mindre än två månader kvar till valet den 14 september. Tiden går löjligt fort och det finns massor kvar att göra – och det är efter valdagen som det riktiga arbetet (förhoppningsvis) börjar...

söndag 6 juli 2014

Corren: "FP satsar på proffsig valfilm"

I går publicerades den längre intervjun med mig i Corren, tyvärr inte på nätet så ni får hålla tillgodo med bildvarianten om ni själva inte har tillgång till papperstidningen. Ett klick på bilden ger större version.

Correns B-del lördag 5 juli 2014.

Innehållet handlar om de valfilmer som vi satsar på lokalt, med delar av den motsvarande budget som förra valet användes till tidningsannonser. Vi tror att det är ett smartare sätt att nå ut, och hoppas att det finns möjligheter med det.

För egen del har det också varit spännande att få kombinera det politiska engagemanget med kollegors kunnande inom filmande, redigering och animering. Med i sammanhanget väldigt små medel har vi åstadkommit mycket - och än så länge är bara en film färdig, denna återfinns nedan för tittning och gärna delning... Det kommer fler framöver!

fredag 4 juli 2014

Hur mycket väger en valsedel?

Den enkla frågan "hur mycket väger en valsedel" ställde jag mig häromdagen. Det var svårare än jag trodde att få fram ett verifierat svar på den frågan, eftersom jag själv inte hade tillgång till några att väga.

Sökande på nätet gav ingen utdelning, så jag siktade på Valmyndigheten. Personen jag fick prata med blev minst sagt ställd av frågan, som antagligen aldrig kommit till dem tidigare. Efter en stunds väntan i luren fick jag till slut svaret.

Efter vägande av tio valsedlar på en bra våg gavs svaret ca 1,2 gram per valsedel. Nu vet jag. Tack, Valmyndigheten!