fredag 3 februari 2012

Fantastisk föräldraledighet - tack Sverige!

I dag har jag varit hemma hela dagen med Tibbe och mamma, som är hemma övriga fyra vardagar i veckan, har kunnat ägna sig åt annat. Att på det här sättet få vara en "löpande" del av närheten med mitt barn (jag är i normalfallet föräldraledig varje fredag) är fantastiskt.

Även om jag dagligen träffar mitt barn blir det ändå inte samma sak som en dag som denna. Att kunna ha sådana här dagar varje vecka gör att även jag kan följa med i utvecklingen på nära håll, trots att jag jobbar mycket i övrigt. Det är en lösning som passar mig utmärkt och Tibbe verkar nöjd han också, precis som mamma!

Det är också stunder som dessa som jag är tacksam över att bo i Sverige, där jag har denna möjlighet som förälder. De 480 dagar (plus 10 bonusdagar som pappa vid födseln) per barn som finns är underbara i sig. Innehållet är ännu mer underbart, även om det så klart är både upp och ned inom den kategorin också.

Att helgen i och med "lediga" (nåja...) fredagar blir längre är också en bonus. Jag hinner varva ner från jobbet och familjen får mer sammanhängande tid tillsammans.

Tack Sverige! Det är trots fel och brister här och där ett underbart land vi lever i.

PS. Det är saker på gång inom politiken också, återkommer förhoppningsvis inom kort med det... DS.