fredag 25 december 2009

USA underbar upplevelse, undantagen undantagna

Pust... Jag sitter nu här på juldagens tidiga eftermiddag och blickar ut över en snöig skog som under dagen kommer att bli ännu mer snöig. Tystnaden och lugnet här hemma överväldigade mig häromdagen när jag efter försening äntligen kom hem till familj och hus - öronen fullkomligen pep av förvåning när ljudvågorna inte var närvarande längre.

Trippen till USA den gångna veckan var mitt tredje besök på andra sidan Atlanten och en helt ny upplevelse. Resan som helhet har varit suverän, att få uppleva New York var speciellt bara det och när dessutom arbetet i sig är så oerhört stimulerande är det svårt att inte få dåndimpen. En absolut höjdpunkt både rent konkret och inspirationsmässigt var studiebesöket på NHL:s huvudkontor och de minst sagt givande diskussionerna med våra motsvarigheter i världens största liga. Det fanns en del olikheter, men i grund och botten hade vi en väldigt lika syn på saker och ting - och dessutom mycket att lära av varandra. Våra genomgående interna diskussioner inför framtiden var också väldigt givande, mycket tack vare inspirationen från våra nyfunna vänner.

Även de två NHL-matcher vi upplevde var minst sagt intressanta, på två helt olika sätt. En var minst sagt medioker, den andra mycket underhållande. En djupare analys i denna fråga kommer på annan plats vid annat tillfälle.

Vistelsen i sig var alltså helt suverän, men väntan på hemresan på flygplatsen JFK i sisådär 30 timmar var mindre behaglig. NY:s största snöoväder på 30 år skulle naturligtvis slå till när vi var mitt i smeten... En smått absurd upplevelse blev det, på många olika sätt.

Nu väntar en lugn juldag innan hockeyn drar igång igen under morgondagen. På't igen bara!

söndag 13 december 2009

Värdefull veckolång västlig vistelse väntar

I morgon bär det då av, för tredje gången i mitt liv hägrar en tripp till det stora landet i väster, USA. Framför allt är det studiebesök och mycket jobbplanering som väntar, men även en del shopping och nöjen hinns förhoppningsvis med. Dessutom kommer jag att få bevittna mitt livs första NHL-matcher, bara en sådan sak...

Under den kommande veckan lär det därför inte hända så överdrivet mycket politiskt här på bloggen, även om jag förhoppningsvis hinner uppdatera lite kring annat.

För en gångs skull har jag lagt band på mig och kommer att resa med lätt packning. Det ger plats för mer shopping. ;)

fredag 11 december 2009

Populärt påpeka positiv politisk påverkan

I dag publiceras min sista ledare för år 2009 och det känns riktigt roligt att kunna få avsluta med en positiv klang. Ämnet är Motalas fortsatta och utökade satsning på "Ung resurs", ett samordningsinitiativ som syftar till att hjälpa och guida ungdomar - och fungerar. (läs ledaren här)

Positivt var även resultatet i provvalet i Mjölby inför Folkpartiets kommunlista, mer om det kommer senare när siffrorna är officiella.

I dag är jag så gott som ledig, frånsett en stimulerande utvärderingskväll på ordinarie jobbet, och kommer bland annat att ägna tiden åt lite kodknackande, fix av julklappar och matlagning.

onsdag 9 december 2009

Intervjuaren intervjuades i informativ insats

I dagens utgåva av Östgötatidningen (gratis samhällsinformation, veckotidning som delas ut till alla hushåll) finns jag med i två olika artiklar - dels en om mig som nybliven politiker i Mjölby och dels en om kampen för bredband till oss på landsbygden. Frånsett att mitt efternamn var felstavat på ett par ställen (jag såg det dock inte själv...) var det väldigt trevlig läsning ur min egen synvinkel och jag hoppas att jag uppfattas på rätt sätt av läsarna. De finns tyvärr inte på nätet (än?).

Det var annars lite ovant att bli intervjuad, inte intervjua själv...

I kväll var jag också på gruppmöte inför nästa veckas kommunfullmäktige i Mjölby, i morgon kväll kommer vi också att sammanställa rösterna i FP:s provval till kommunen. Dessutom är jag i färd med att sparka igång ett "riktigt" byalag här hemma i Kolstad-trakten, och har skrivit en positiv ledare till fredagens MVT. Just ja, jag var i Rimforsa i eftermiddags och intervjuade årets östgötakock, plus en sväng på "vanliga" jobbet under förmiddagen på min "lediga" onsdag.

Många mycket spännande saker som väntar, dessutom trippen till New York i nästa vecka. Det ska bli ruskigt skoj, men om jag känner mig själv kommer jag också att sakna Maria och djuren här hemma... det kommer bli underbart att komma hem igen lagom till en lugn och härlig julhelg.

lördag 5 december 2009

Svinig sjukdom saboterar, sängliggande sysslor sannolika

Jahapp, den här lördagen blev ju inte riktigt vad jag hade hoppats på. Under gårdagen var jag med övriga kamrater på jobbet och vaccinerade mig mot influensa A, eller "svininfluensan", se bilden nedan med köer... Jag hade nog ärligt talat räknat med lite huvudvärk och kanske feber, men det uteblev helt.

Däremot känns min kropp som en 80-årings, gissar jag. Rygg, knän och ett finger har jag tidigare haft ont i lite då och då, lägg samman dem och multiplicera med fem så hamnar resultatet ungefär på hur det känns just nu. Segt, men det är tur att man har bra kollegor som kan hoppa in och jobba mer med kort varsel!

Jag måste också berömma organisationen kring själva vaccineringen, det gick snabbt och oväntat smidigt trots de till synes långa köerna. Mycket bra jobbat av sjukvården, det gläder att få säga det!


I övrigt då? Ja, i dag har det av naturliga skäl inte blivit mycket gjort. I går fick jag ändå ett par texter publicerade, dels ledaren om energidrycker i MVT och dels ett andra debattsvar i Corren angående det svenska skolsystemet, "Rätt utbildning viktigast".

Nu ska jag återgå till sängliggande aktiviteter och ladda inför en ny, rolig arbetsvecka. Därefter väntar nästan en vecka i New York och julledighet...